Kappaletavarakuljetukset

Kappaletavarakuljetus liikuttaa niin pieniä kuin suuriakin paketteja. Oikeaoppinen pakkaus suojaa sisältöä kuljetuksen rasitteilta ja selkeät osoitemerkinnät varmistavat tavaran päätymisen haluttuun kohteeseen. Lisätietoja vastuista ja velvollisuuksista löytyy alempaa tältä sivulta.

Lähetyksen pakkaaminen

Lähettäjä pakkaa lähetyksen niin, että se kestää kuljettamisen, terminaalikäsittelyn ja sidonnan aiheuttamat normaalit rasitukset. Kolleissa ja rahtikirjassa tulee olla kaikki asianmukaiset käsittelymerkinnät (esim. kylmä-/lämminkuljetus). Lähetykset tulee varustaa selkeillä osoitemerkinnöillä.

Jos yksittäisen kollin paino ylittää 20 kg ja/tai lähetykseen kuuluu enemmän kuin 10 kollia, se tulee olla pakattu koneellisesti käsiteltävälle kuormankantajalle.

Mikäli kuljetuspakkausta käytetään myyntipakkauksena, jolla on myynnillistä arvoa, tulee huolehtia tällaisen pakkauksen riittävästä suojaamisesta kuljetuksen ajan.

Kuljetustilaus ja dokumentit

Kuljetustilaus on tehtävä viimeistään noutopäivänä klo 13:00 mennessä. Voit tarkastaa ensimmäisen mahdollisen noutoajan aikatauluhaullamme.

Tilauksen voi tehdä käyttäen sähköisiä tilauskanavia tai puhelimitse valtakunnalliseen palvelunumeroomme 0100 4321 (1,70€/min + pvm/mpm) .

Lähettäjä varustaa lähetyksen standardin mukaisella rahtikirjalla ja osoitelapuilla.

Kuljetusaika

Kuljetusaika on pääsääntöisesti yksi vuorokausi.

Lähetyksen nouto suoritetaan samana työpäivänä ennen klo 16:00, jos kuljetus on tilattu määräaikaan mennessä. Aikatauluhakumme kertoo ensimmäisen mahdollisen noutoajankohdan.

Lähetyksen jakelu suoritetaan seuraavana työpäivänä klo 08:00-16:00. Paikkakuntakohtaiset poikkeavat nouto- / jakeluajat näyttää aikatauluhakumme, joka kertoo kuljetukseen kuluvan kokonaisajan.

Lähetys luovutetaan rahtikirjaan merkitylle vastaanottajalle. Vastaanottajan tulee tarkastaa luovutettava lähetys ennen vastaanottokuittausta.

Lähetyksen tulee olla lastattavissa ja purettavissa paikassa, jonne nouto-/jakeluautolla on esteetön pääsy. Lastaus tai purkaus tapahtuu ajoneuvon välittömässä läheisyydestä takalaitanostimella, pumppukärryllä tai asiakkaan käyttämällä trukilla.

Vastuut ja velvollisuudet

KAUKOKIITO vastaa lähetyksestä sen vastaanottamisen ja luovuttamisen välisenä aikana. Kaikissa suorittamissamme kuljetustehtävissä noudatetaan Tiekuljetussopimuslakia ja sen nojalla annettuja määräyksiä. Noudatamme lisäksi Kaukokiidon yleisiä kuljetusehtoja sekä Tavaralinjaliikenteen yleisiä määräyksiä.

LÄHETTÄJÄ vastaa lähetyksen rahtikirjasta, pakkaamisesta, osoitemerkinnöistä ja mahdollisista käsittelyohjeista, niin että lähetys kestää normaalin terminaalikäsittelyn ja kuljetuksen aikaiset rasitteet sekä sidonnan/tuennan kuormatilassa. Lähettäjä myös vastaa siitä, että kuljetustilaus/tavara/kollimerkintä ja kuljetusasiakirja vastaavat toisiaan.

VASTAANOTTAJA on velvollinen tarkastamaan lähetyksen luovutuksen yhteydessä ja tekemään mahdolliset muistutukset lähetyksen määrän tai kunnon suhteen ennen vastaanottokuittausta.